Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koláč se želatinou

2. 4. 2007

Co potřebujeme: 3vejce , 1 skl.cukru , 1/2 skl.oleje , 1/2 skl.vody ,                                   2 skl.mouky hrubé , 2 lžíce kakaa , 1 pr.do pečiva

                      na krém: 1 máslo , 20dkg cukru , 2 tučné tvarohy

                      na želatinu: 1 pomerančový džus , 2 lžíce cukru , 1 van.cukr ,                                                     1 vanilkový puding

Postup: Upečeme z těsta korpus.Po vychladnutí rozetřeme krém,který jsme ušlehaly. (Nejdřív máslo s cukrem a potom i s tvarohem.)Na konec uděláme želatinu.(Přísady povaříme)a poléváme zchladlé.

Dá se to vylepšit,že do tvarohu poklademe ovoce.

Pozn.:Já si tedy nedokážu představit jak se leje zchladlá želatina.Ale asi to jde,protože tenhle recept vyzkoušela Jana,které moc chutnal.U nás ho peče "tchýně".A je to opravdu moc dobrý.Doporučuju.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Oprava receptu

(Jana D., 12. 4. 2007 8:03)

Tahle buchta je fakt převelice Mňamková!!! A rozhodně doporučuji vyzkoušet.
Akorát do té želatiny přijdou ty pudinky DVA!!
Jinak je to řidký.
Ta želatina i po vychladnutí jde opravdu normálně na buchtu nalít a rozetřít. A je dobré celý ten pekáč dát do chladničky - potom je ta buchta taková osvěžující. Dobrou chuť !!!